Molitva: “Isuse, spasi Hrvatsku!”

Zajednička molitva klanjatelja inicijative “Pokloni se Kristu da Domovina bude Kristova!”

 

 

1. Milosrdni naš nebeski Oče, budi hvaljen i slavljen našim životom i našim riječima! Oslobodi nas i očuvaj od vrijeđanja Tvoga svetog Imena, od huljenja Tvojega Božanskoga Sina i od obešćašćivanja Svetoga Duha – Vaše trojstvene ljubavi. Neka Ti život svih svetaca i vjernih u našemu narodu bude prinos zadovoljštine za uvrede koje Ti se nanose.

Oče, Tebi je sve moguće!

Hvala Ti, nebeski Oče!

Blažena Djevice Marijo, Zagovornice Hrvatske, pouči naš narod da ne vrijeđa, nego hvali svoga Gospodina.

Majko, Ti nas uvijek uslišavaš!

Hvala Ti, Majko!

 

2. Isuse, naš milosrdni Spasitelju, hvala Ti što si nas spasio svojom životom, smrću i uskrsnućem. Hvala Ti što nam nudiš zdravlje, slobodu i puninu žvota. U ime našega naroda molimo Te da svi znamo primiti Tvoje spasenje. Neka nad svim zasja ljepota Tvoje ljubav, slava Tvoga Milosrđa. Neka nastupi novo proljeće Tvoga Evanđelja! Isuse, Tebi je sve moguće! Hvala Ti, Isuse!

Blažena Djevice Marijo, Kraljice Hrvata, Ti nas vodiš do Radosti Evanđelja. Neka se slava Tvoga zagovora razastre na naš narod da se preporodimo u milosti Božjoj.

Majko, Ti nas uvijek uslišavaš!

Hvala Ti, Majko!

 

3. Duše Sveti, Ti si Životvorac. Slavimo Te što nas stvoriteljskom ljubavlju potičeš da se otvaramo daru života! Prikazujemo Ti sve bračne drugove našega naroda, sve trudnice i očeve njihove nerođene djece, sve liječnike i zdravstvo i sve koji su pozvani štititi život. Spusti se na naš narod kao živa Voda, daruj nam hrabrost prihvaćanja života, radost suradnje s Bogom Stvoriteljem! Pohodi svojom snagom sva poprišta kulture smrti i rasvijetli ih božanskom istinom, oslobodi ih od zablude i oduzmi im moć uništenja. Osobito zaštiti naše nerođene od pobačaja i naše starce od eutanazije. Duše Sveti, obnovi lice naše Domovine!

Duše Sveti, Tebi je sve moguće!

Hvala Ti, Duše Sveti!

Blažena Djevice Marijo, Majko našega naroda, rasvijetli naš narod plamenom ljubavi Tvoga Bezgrješnoga Srca da svi budemo saveznici života i u svakom čovjeku, a osobito djetetu i starcu, prihvaćamo samog Isusa.

Majko, Ti nas uvijek uslišavaš!

Hvala Ti, Majko!

 

4. Nebeski Oče, hvala Ti što je Tvoja ljubav veća od svih neprijateljstava i razlika! Da nam ljubavi da iskreno uzljubljujemo svoje neprijatelje. Tješi nas svojim Svetim Duhom od posljedica od svih posljedica doživljenih nepravdi i tješi sve kojima smo mi nanijeli nepravdu. Ti si naša sigurnost, pravednost i istina. Pomozi nam da nikad ne sudimo čovjeka, već se u miru zalažemo za istinu o povijesti i pravednosti u ljubavi. Prikazujemo Ti sve naše branitelje koji su ranjeni u duši i tijelu. Pohodi ih snagom ozdravljenja i daj da vide plodove slobode i pravde za koju su se borili. Ne dopusti da se nasilje i agresija opravdaju i da se izvrće istina povijesti. Oslobodi nas svojom istinom o svim ratovima i progonima prošloga stoljeća: neka se nevinost nazove nevinošću, a zločin zločinom – da i nevin i zločinac budu obnovljeni u Tebi. Neka Tvoje Milosrđe nadvlada svaku strukturu grijeha i svako gnijezdo rata. Preobrazi sve neprijatelje dobra milošću obraćenja!

Oče, Tebi je sve moguće!

Hvala Ti, nebeski Oče!

Blažena Djevice Marijo, Kraljice mira, budi lijek našim ranama i nada boljega svijeta.

Majko, Ti nas uvijek uslišavaš!

Hvala Ti, Majko!

 

5. Isuse Kriste, Suče pravedni, prikazujemo Ti pravosuđe našega naroda. Daruj mu revnosti za istinom, duha pravičnosti i promicanja poštenih zakona. Oslobađaj i čuvaj od korupcije naš Ustavni sud, državno odvjetništvo i druga pravosudna tijela. Gospodine, Ti si molio za naše jedinstvo. Pomozi nam biti kvascem jedinstva. Pomozi nam da se uzajamno podržavamo i hrabrimo, da se radujemo radosti bližnjega i odričemo svake zluradosti, ogovora i klevete. Oslobodi nas od duha razdora i spasi nas od struktura uništenja.

Isuse, Ti to možeš!

Hvala Ti, Isuse!

Blažena Djevice Marijo, ogledalo pravde i utočište grješnika, prekrij nas svojom pravednošću da budemo službenici pravde. Izmoli nam jedinstvo u Bogu i zaštiti nas od Zloga.

Majko, Ti nas uvijek zagovaraš!

Hvala Ti, Majko!

 

6. Duše Sveti, prikazujemo Ti sve nositelje vlasti u našem narodu: sabor, vladu, predsjednicu, vodstvo naših gradova, županija i općina. Pročisti i prosvijetli politiku u Hrvatskoj. Zaustavi pohlepu za vladanjem i razbudi želju za služenjem. Duše Sveti želimo da naš narod bude mjesto Tvoje slave, očisti nas od oskvrnuća!

Duše Sveti, Ti sve činiš novim!

Hvala Ti, Duše Sveti!

Blažena Djevice Marijo, svjedokinjo Božje istine, posvećujemo Ti sve medije u hrvatskom narodu. Toliko čeznemo da oni budu u službi uzdizanja, glas vedrine i ljudskosti, a ne površnosti i dekadencije.

Majko, Ti nas uvijek zagovaraš!

Hvala Ti, Majko!

 

7. Nebeski Oče, Ti koji neprestano radiš za naše dobro, prikazujemo Ti sav svijet rada i gospodarenja u našoj Domovini. Daruj nam milost radovati se plodovima rada svojih ruku i prinositi ih na oltar Tvoga Sina. Neka Isus Krist bude Gospodin našega gospodarstva. Oslobodi u nama talente marljivosti, skromnosti i solidarnosti. Zaštiti nas od otuđenja, nepravde i sebičnosti. Daj da se pored tolike plodnosti naše zemlje naš narod ne raseli idući “trbuhom za kruhom”.

Oče, Tebi je sve moguće!

Hvala Ti, Oče!

Blažena Djevice Marijo, marljiva službenice Gospodinja, obnovi nas u mudrosti i sačuvaj nas od propasti.

Majko, Ti nas uvijek zagovaraš!

Hvala Ti, Majko!

 

8. Isuse Kriste, prijatelju mladih, uzmi našu mladost za ruke i povedi ih u novi život milosti i istine. Sačuvaj nam djecu od nečistih nakana i nastranih struktura. Obnovi naše školstvo da odgaja u skladu s naravnih zakonom i dostojanstvom kojeg si dao čovjeku stvorenom na Tvoju sliku. Daj da školski kurikuli promiču iskrenost i mudrost, kreativnost i svrhovitost, sabranost i krjepostan život. Isuse, mi vjerujemo da Ti možeš preporoditi našu znanost i kulturu u odgovornosti i slobodi koju nam Ti darivaš.

Isuse, hvala Ti što nas uslišuješ!

Hvala Ti Isuse!

Blažena Djevice Marijo, zaštitnice naše mladeži i djece, Prijestolje Mudrosti, Ti nas uvijek zagovaraš!

Hvala Ti, Majko!

 

9. Duše Sveti, koji nas ispunjaš božanskom ljubavlju, obnovi milost bračnoga života u našem narodu, iscijeli ranjene brakove, izmiri zavađene, ujedini rastavljene i razvedene. Duše Sveti, uđi u naše obitelji i obnovi njihovu istinsku narav. Pohodi i one koji nisu sklopili ženidbu da otkrivaju Božju volju i prepuštaju se Tvome vodstvu.

Duše Sveti, Ti nam daruješ novi život!

Hvala Ti, Duše Sveti!

Blažena Djevice Marijo, majko i kraljice obitelji, Ti nas uvijek zagovaraš!

Hvala Ti, Majko!

 

10. Isuse Kriste, veliki i vječni Svećeniče, potpuno posvećen Ocu u siromaštvu, posluhu i čistoći, snažno zagrli sve biskupe, svećenike, đakone, redovnice i redovnike poslane da služe Tvojoj Crkvi u našemu narodu i da prednjače u svetosti. Učini ih potpuno po svome Srcu! Posebnom snagom zaštiti i vodi one koji se pripremaju na posvećenu službu u Crkvi i duhovnim pozivom obdari brojne izabrane kćeri i sinove našega naroda da se Crkva u našemu narodu i u svim narodima svijeta preporodi. Isuse, obnovi svoju Crkvu! Daj da Tvoja Crkva bude duša naroda, da odiše božanskom čistoćom, ljubavlju i svetošću. Obnovi svoju zaručnicu, Isuse, Gospodine naš, veliki i vječni Svećeniče, Zaručniče svoje Crkve!

Isuse, Ti sve činiš novim!

Hvala Ti, Isuse!

Blažena Djevice Marijo, kraljice apostola i majko svih učenika Tvoga sina, Ti nas uvijek zagovaraš!

Hvala Ti, Majko!

 

11. Isuse Kriste, Ti si Početak i Svršetak, Vladar kraljeva zemljskih! Neka Tvoja moćna milosrdna desnica bude ispružena nad našom Domovinom i narodom. Snagom svoga otkupljenja oslobodi naš narod od svakog utjecaja sotone i zlih duhova. Neka Hrvatska bude prijestolje Tvoje slave, dom Tvoje radosti, mjesto Tvoje utjehe i blagoslova!

Isuse, spasi Hrvatsku!

Isuse, spasi Hrvatsku!

Isuse, spasi Hrvatsku!

 

12. Nebeski Oče, Tvome milosrđu izručujemo duše svih pokojnih iz našega naroda.

Spasenje vječno daruj im, Gospodine! Počivali u miru. Amen.

 

Sveti Josipe, zaštitniče hrvatskoga naroda i Domovine, moli za nas!

Svi sveti i blaženi iz našega naroda, molite za nas!

OAZA MILOSRĐA U KARMELSKOJ PUSTINJI

%d blogeri kao ovaj: