Klanjanje u Dubrovniku (crkva sv. Josipa) – upute za dežurne

POKLONI SE KRISTU DA DOMOVINA BUDE KRISTOVA!”

CJELODNEVNO EUHARISTIJSKO KLANJANJE U CRKVI SV. JOSIPA, 22.-23. 3. 2018.

UPUTE ZA DEŽURNE

Drage Sestre i Braćo u Milosrdnom Euharistijskom Isusu,

hvala Gospodinu za vašu raspoloživost! Neka vas snagom svoga Milosrđa Gospodin podrži u velikodušnosti.

MOLIMO POZORNO PROČITAJTE UPUTE ZA DEŽURNE:

  1. Preuzimajući dežurstvo preuzima se važna i časna odgovornost straže pred živim Isusom, čuvanja Presvetog Sakramenta i čuvanja plamena molitve u ime cijele zajednice molitelja sa zajedničkim nakanama. To je privilegirana prilika za iskustvo važnosti molitve o kojoj ovisi duhovno dobro mnogih.
  2. Postoji lista dežurnih s brojevima telefona.
  3. Dežurni neka imaju sa sobom uključene mobitele (na vibraciju) za slučaj potrebe komunikacije s drugim dežurnima i s br. draženom M.
  4. Tijekom cijelog vremena bit će dvije dežurne osobe, uz jednu malu dogovorenu iznimku. Važno je da UVIJEK NETKO BUDE PRED ISUSOM.
  5. Ako bi tko od dežurnih bio spriječen dužan je pronaći zamjenu i o tome obavijestiti br. dražena M. U slučaju da ne može pronaći zamjenu neka svakako i čim prije obavijesti br. dražena M. Nije dovoljno osloniti se na drugoga dežurnog, već je potrebno osigurati dvoje dežurnih kroz cijelo vrijeme klanjanja.
  6. U trenutku preuzimanja dežurstva sljedbenik se javlja prethodniku da je stigao. Ako sljedbenik kasni javlja se prethodniku na telefon i provjerava može li ga on pričekati. Ukoliko se sljedbenik nije javio prethodnik ga zove i provjerava o čemu je riječ. Ako se ne pronalazi rješenje obavezno nazvati br. dražena M.
  7. Za vrijeme klanjanja ovaj puta ćemo trajno održavati trajnu molitvenu šutnju. Pri završetku korizme želimo uči u Isusov čas i tihim vapajima mu prikazivati nakane za koje su riječi preskromne. Iznimka će biti početak klanjanja kojeg predvodi otac Biskup nakon Euharistije u 8.00 sati i Gospina Krunica s bratovštinom “Marijanski zavjet za Domovinu” u 20.00 sati

8. Ukoliko bi netko htio razgledati crkvu za vrijeme klanjanja dežurni su ga dužni upozoriti da je dozvoljeno ulaziti u kapelu samo radi molitve i da turistički posjeti nisu dozvoljeni. Molim vas da s obzirom na nedavno nesretno oskvrnuće crkve sv. Ignacija pazite na ponašanje svakog tko ulazi u crkvu.

9. Nije dozvoljeno ulaziti u sakristiju, osim radi uzimanja novih svijeća.

10. Kad izgore svijeće na svijećnjacima zamjenjuju se novima koje se nalaze u sakristiji na stoliću odmah lijevo. Šibice se nalaze na rubu oltara desno od ulaznih vrata u sakristiju.

11. Nove lučice stoje na stolici desno čim se uđe u crkvu. Kad se zapale mogu se staviti ispod oltara na tacnu na kamenom podu. Škrabica je namijenjena dobrovoljnim prilozima za Karmel Božjeg Milosrđa. Dobri Bog svima uzvratio stostruko.

12.Preko noći bit će dostupan dostupan vanjski toalet Biskupijskoga sjemeništa. Ulazi se preko stražnjeg ulaza (iz Ulice od Margarite – to je ona prema izlazu na kupalište kroz Bužu) u igralište biskupijskog sjemeništa gdje su na desnoj strani vanjski toaleti

Električna grijalica pored oltara se regulira prema potrebi, od 1 do 3.

13. Drvena ulazna vrata ostaju stalno otvorena. Staklena pak zatvorena, ali ne zaključana. Po noći možete pritvoriti i drvena vrata.

14. U slučaju bilo kakve nepredviđene situacije, nesporazuma, nesnalaženja i sl. kontaktirati duhovnika. Hvala vam puno!

* Odgovorne osobe za popunjavanje tablice:

Ile i Mira Vujnović (099 843 9001) i Renato Tomaš (099 611 1110).

Duhovnik i odgovorna osoba: br. dražen Marija (098 98 70717)

Na zidine tvoje, Jeruzaleme,
stražare sam postavio:
ni danju ni noću
ne smiju zašutjeti da tvoje ime obznanjuju..

O, vi koji podsjećate Gospodina,
vama nema počinka!
I ne dajte mu mira
dok ne obnovi Jeruzalem,
dok ga opet slavom na zemlji ne učini. (Iz 62, 6-7)

OAZA MILOSRĐA U KARMELSKOJ PUSTINJI

%d blogeri kao ovaj: