Most Milosrđa

PREPORUKE ZA POMOĆ BLIŽNJIMA

“Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!” (Mt 5,7)

Božje Milosrđe se širi preko otvorenih srdaca. Bog ljude pomaže i podržava ih jedne preko drugih. Pritom posredujemo blago koje smo i sami primili, postajemo na neki način „mostovi Milosrđa”.

U nekim situacijama kroz osobno poznavanje i praćenje prepoznamo ljude u njihovoj potrebi, a ne možemo sami odgovoriti. Zato smo u Karmelu Božjeg Milosrđa imali poticaj preporučiti nečiju potrebu dobrohotnosti drugih, biti poveznica, most za dobra djela. Tako se rodila zamisao da na jednom odsjeku web stranice naznačimo neke važne potrebe konkretnih ljudi koje poznajemo, za koje nam se čini da je vrijedno pa čak i bitno podržati ih i koji su otvoreni za pomoć. Radi diskrecije ne bismo javno navodili podatke tih ljudi, ali bismo ih na diskretni način ukratko predstavili. Oni koji će biti zainteresirani pomoći mogu dobiti kontakt podatke javljajući se na naš mail: KarmelBM.uprava@gmail.com.

Zazivamo na ovu nakanu vodstvo i zaštitu Duha Svetoga u ime Isusa Krista, molimo zagovor Presvete Djevice Marije, hitre u pomaganju, svetoga Josipa, radnika i skrbnika i svih svetih, osobito svetice Milosrđa – sv. Faustine.

Neka sve bude prema poticaju Božjem, u slobodi i gorljivosti Duha Svetoga, na porast radosti spasenja!

Prva preporuka je osiguranje vode za jednu mladu peteročlanu obitelj koja živi na području koje nije pokriveno vodovodnom mrežom. Potrebno je uložiti u bušenje bunara.

Ažuriranje situacije 6. prosinca 2021.:

Hvala svima koji su odgovorili poticaju na pomoć obitelji oko bušenja bunara za vodu. Nažalost, uprkos procjeni uz pomoć visokokvalitetnog radara voda se nije pronašla ni na dubini od 29 metara. Priča dakle, ostaje otvorena – u smjeru novog bušenja ili nabavke nove cisterne i filtera za pročišćavanje kišnice, budući da na mjestu gdje obitelj živi nema vodoopkrbne mreže.

Druga preporuka: 6. prosinca 2021.:

Novi odsjek “Most Milosrđa” možete pronaći na gornjem izborniku naše web stranice i povremeno pogledati ima li ažuriranja. Ovo je poveznica: https://karmelbm.wordpress.com/most-milosrda/.

Milosrdni Isus vas obilno blagoslovio!

OAZA MILOSRĐA U KARMELSKOJ PUSTINJI

%d blogeri kao ovaj: