Blagoslovljen Vam Božić! Požurimo s bespuća ovoga svijeta ka novorođenom Putu, Njegova ljubav zatvara naše rane.

Oslobađajuće je iznova otkriti da su nam Spasitelj i spasenje betlehemski bliski, jasni i jednostavni. Maleni Isus nam ne dolazi kao tajnovito znanje, nego kao sjaj Istine; ne otkriva nam se kao labirint ambivalentnosti, nego kao prohodni Put; ne donosi nam neizvjesnu zaštitu, nego puninu Života.

Na betlehemskim poljanama, na vjetrometini kozmosa, političkih interesa i vjerske mlakosti – gdje se događa stvarni život Božjih siromaha – marljivih i čovječnih, neproračunatih i slobodnih – izlaže se krhko solidarno Djetešce.

Kao što reski poljski zrak para Njegova nevina pluća tako se u Njegovo milosrdno Srce zasijeca sve što nas ranjava i već možemo oćutjeti kako se Njegov Duh za nas zauzima neizrecivim uzdasima i Njegova ljubav zatvara naše posjekotine.

Ljubljena braćo i sestre, požurimo s bespuća ovoga svijeta ka novorođenom Putu, istrgnimo se iz varljivog zagrljaja zabluda i manipulacija i predajmo se novorođenoj Istini, raskinimo s nekulturom smrti i sljubimo se s novorođenim Životom!

Sestrinski i bratski vam želimo i molimo duboki i neraskidivi zagrljaj malenog Božića – Puta, Istine i Života, sada i uvijeke!

Blagoslovljen i radostan vam Božić i Nova 2022. godina!

U zahvalnosti Vaš