Most Milosrđa

PREPORUKE ZA POMOĆ BLIŽNJIMA

“Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!” (Mt 5,7)

Božje Milosrđe se širi preko otvorenih srdaca. Bog ljude pomaže i podržava ih jedne preko drugih. Pritom posredujemo blago koje smo i sami primili, postajemo na neki način „mostovi Milosrđa”.

U nekim situacijama kroz osobno poznavanje i praćenje prepoznamo ljude u njihovoj potrebi, a ne možemo sami odgovoriti. Zato smo u Karmelu Božjeg Milosrđa imali poticaj preporučiti nečiju potrebu dobrohotnosti drugih, biti poveznica, most za dobra djela. Tako se rodila zamisao da na jednom odsjeku web stranice naznačimo neke važne potrebe konkretnih ljudi koje poznajemo, za koje nam se čini da je vrijedno pa čak i bitno podržati ih i koji su otvoreni za pomoć. Radi diskrecije ne bismo javno navodili podatke tih ljudi, ali bismo ih na diskretni način ukratko predstavili. Oni koji će biti zainteresirani pomoći mogu dobiti kontakt podatke javljajući se na naš mail: KarmelBM.uprava@gmail.com.

Zazivamo na ovu nakanu vodstvo i zaštitu Duha Svetoga u ime Isusa Krista, molimo zagovor Presvete Djevice Marije, hitre u pomaganju, svetoga Josipa, radnika i skrbnika i svih svetih, osobito svetice Milosrđa – sv. Faustine.

Neka sve bude prema poticaju Božjem, u slobodi i gorljivosti Duha Svetoga, na porast radosti spasenja!

Prva preporuka je osiguranje vode za jednu mladu peteročlanu obitelj koja živi na području koje nije pokriveno vodovodnom mrežnom. Potrebno je uložiti u bušenje bunara.

Novi odsjek “Most Milosrđa” možete pronaći na gornjem izborniku naše web stranice i povremeno pogledati ima li ažuriranja. Ovo je poveznica: https://karmelbm.wordpress.com/most-milosrda/.

Milosrdni Isus vas obilno blagoslovio!