“Srce poslanja Crkve je molitva” – ponovo 24 satno euharistijsko klanjanje

Pozivamo vas i ovog mjeseca na produženo 24-satno Euharistijsko klanjanje u Karmelu Božjeg Milosrđa u Kuni. Isus koji trajno bdije za nas u Presvetom Sakramentu naša je najveća snaga i utjeha, i najbolje može podržati naše duhovne odluke za budnost u došašću te snagom svoje Žive prisutnosti dotaknuti i preobraziti sve potrebe i stvarnost trenutka koji živimo…

Klanjanje se odvija u tišini, a započinje u petak 4. prosinca 2020. u 17.00 h (prvi sat animiran) te traje do subote u 17.00 h. U subotu u 16.15 h bit će Gospina Krunica, a u 17.00 h Sv. Misa od druge nedjelje došašća (vrijedi kao sudjelovanje na nedjeljnoj sv. Misi). Prije i poslije Sv. Mise postoji mogućnost za sv. Ispovijed.

Tko se želi uključiti na način preuzimanja molitvenog dežurstva, a još nije na listi, može se javiti s. Maji Pavli na e-mail: kbm.TotaTua@gmail.com. Nevezano uz dežurstvo, može se doći na klanjanje u bilo koje doba i ostati koliko se želi.

U Euharistijsko klanjanje lijepo se ugrađuje poticaj i molitvena nakana pape Franje za prosinac, a to je molitveni život:

„Srce poslanja Crkve je molitva.
Molitva je ključ da bismo mogli ući u razgovor s Ocem.
Svaki put kada pročitamo kratki odlomak iz Evanđelja, čujemo Isusa kako nam govori.
Razgovaramo s Isusom.
Slušamo Isusa i odgovaramo mu:
to je molitva.
Molitvom mijenjamo stvarnost.
I mijenjamo naša srca.
Naša srca se mijenjaju kada molimo.
Možemo činiti mnoge stvari, ali bez molitve, to ne funkcionira.
Molimo da naš osobni odnos s Isusom Kristom bude nahranjen Riječju Božjom i molitvenim životom.”