ZAHVALNO HODOČAŠĆE KRALJICI MIRA

Dragi prijatelji,

na dan 39. obljetnice početka ukazanja u Međugorju dijelimo s vama video zapis s muškog hodočašća u Međugorje 7.-8. lipnja 2020., popraćen dojmljivom pjesmom jednog od hodočasnika. Nakana hodočašća bila je zahvaliti Kraljici Mira za zaštitu u proteklom razdoblju i moliti na njezine nakane.

Osjećamo da su naše molitve dobrom Bogu najbolje usmjerene kad su povjerene Majčinom Srcu sa željom da se po Mariji ostvare Božji planovi s nama i sa svima za koje smo molili.

Osobiti su bili trenutci koračanja u podijeljenoj šutnji gdje smo bili na istom putu, a svatko u dubini duše u sasvim osobnom razgovoru s Isusom, “za kojega znamo da nas ljubi” (sv. Terezija od Isusa).

Svi sudionici hodočašća jednodušni su da je neusporedivo bogatije i snažnije hodočastiti u doslovnom smislu u usporedbi s vozočašćenjem. Ovako Bogu po Gospi utjelovljeno i stvarno prinosimo svaki korak i svaki pedalj zemlje, svaki osmjeh i bol, svaki udah i uzdah, svaki treptaj oka i svu ljepotu zemlje koju oči motre, svaki kucaj srca i sve što divnoga i teškoga srce ćuti.

Hvala od srca svima koji su nas podržali na ovom putu, a osobito župniku i župljanima Župe Vid gdje smo proveli divno vrijeme okruženi neuobičajenom gostoljubivošću.

Ovdje možete pogledati i kratki osvrt na hodočašće unutar tjednih video vijesti iz Međugorje, od 11’18” dalje.

Zbog naglog uvođenja strogih epidemioloških mjera koje su praktički onemogućile hodočašće u Međugorje na današnji dan (25. lipnja 2020.) imat ćemo “Međugorski dan” na Pelješcu. Više o tome pročitajte ovdje.