U zajedništvu molitve

Dragi prijatelji,

zadnjih tjedana bili smo posredstvom prenošenja uživo intenzivno izvanjski povezani. Hvala Isusu što nam je na taj način udijelio brojne milosti, jačao nas i rasvjetljivao nas za življenje u trenutnim teškim prilikama. Primili smo puno, a sada osjećamo da to trebamo kroz sabranost i nutarnju molitvu produbiti, svjesnije prigrliti i pomnije prihvatiti. Mnogi od vas slijede on-line Karmelsku školu molitve. Savjeti i vodstvo koje ondje primate velika su pomoć upravo za dublji pogled i prihvaćanje primljenih milosti. I današnja propovijed poticaj je za pomno osluškivanje Isusa. Donosimo ju ovdje u nadi da će biti iskoristiva usprskos jeki: https://drive.google.com/open? id=1bSe2kVlF8PDrtxejGETJp1pwleRs2iXc.

U tjednima koji slijede potičemo vas na istinsku nutarnju šutnju. Reducirajmo informacije koje primamo, zauzdajmo pretjerano razmišljanje, nemojmo puno govoriti – nego se nastojmo spustiti dublje u nutrinu duše i doživjeti dublje Uskrslog Isusa, ČUTI GA, umiriti se u Njemu. Potrebna nam je nutarnja jakost i mudrost da bismo ispravno živjeli u ovo teško vrijeme, a nju ne možemo dobiti samo izvana – do nje umnogome moramo doći sami. U protivnome rizik je da samo primamo svaki dan nove sadržaje, nove propovijedi, nove input-e, a nismo ih istinski prisvojili i zaživjeli.

I nama je potrebno više se povući u samoću i tišinu da bismo vidjeli bolje. Tu u pustinji želimo vam biti još bliže po molitvi. Moramo vjerovati u snagu molitve. Jedino molitva još drži ovaj svijet da se ne raspadne. Ono što nam Isus pruži u samoći ne ćemo ljubomorno čuvati za sebe. Dijelit ćemo i dalje, ali ne toliko često kroz prijenose. Koliko mognemo želimo vam biti blizu i za razgovor, duhovni savjet. Povremeno ćemo nešto prenijeti i uživo. Osjećamo da nije vrijeme za velike planove pa tako ni ovo nije naš veliki plan, nego osluškivanje Božje volje za sada. I vi budite slobodni prenijeti nam svoje poticaje, prijedloge, mišljenja.

Čuvajmo svoja srca od svakoga zla koje vreba na našu krhkost u ovo nestabilno vrijeme. Budimo odlučni za življenje kreposti, za SVETOST. Ne uvlačimo se u neplodne rasprave, komentare. Ne rasipajmo snage koje nam trebaju za molitvu, za hod s Isusom i za hrabro dijeljenje Njegove ljubavi bližnjima. Pružajmo jedni drugima Isusa – to je najvažnije. On je zaštita, On je lijek, On je mudrost, On je jedini snaga istinskog zajedništva, On jedini ima moć sve sebi podvrgnuti. Zato NE BOJMO SE! Ostajući s vama u Duhu Isusovu grlimo vas i radujemo se novim iznenađenjima Božjega Milosrđa kojega ovih dana žarko zazivamo. Vidimo se u prijenosu na Nedjelju Milosrđa Božjeg 19. travnja 2020. u 15:00h na našem kanalu www.youtube.com/c/KarmelBožjegMilosrđa.