Božić u Donjoj Vrućici

Prvi pelješki Božić Karmela Božjeg Milosrđa proslavljen je i u crkvi svetih Kuzme i Damjana u Donoj Vrućici, na mjestu gdje se uz Božju pomoć uskoro očekuje stvaranje uvjeta za razvoj muške grane pustinjačko-misionarskog Karmela.

Brat Dražen Marija je u homiliji osobito istaknuo koliko je važno da u božićnim slavljima ne slavimo “naš” Božić, nego Kristov “Božić”, tj. da događaj Božića doživimo iz Isusove perspektive, dijeleći s Njim Njegov pogled, Njegove osjećaje, Njegovo trpljenje i Njegovu nadu. Također je upozorio da betlehemski događaj nije neka daleka bajka i nestvarna priča, nego da je to otajstvena stvarnost u kojoj možemo uzeti živog udjela po milosti vjere: “Mi doista možemo dodirnuti Malog Isusa srcem, što i jest vjera kako ju je opisao papa Benedikt XVI., možemo ga uzeti u naručje i biti s Njim, ali možemo ga nažalost i zanemariti i ostaviti po strani”.

Slavlju su se pridružile i sestre Karmela Božjeg Milosrđa iz Kune te su se svi okupljeni zadržali u srdačnom čestitanju, pri čemu su mještani Donje Vrućice i obližnje Gornje Vrućice i Dube Pelješke izrazili otvoreno zadovoljstvo zbog skore gradnje pustinjačkih kućica (eremitorija) za mušku granu Karmela Božjeg Milosrđa na samotnom zemljištu pored crkve te ponudili svoju pomoć.