Zajedništvo u molitvi za Domovinu između inicijative “Pokloni se Kristu da Domovina bude Kristova” i “Marijanskog zavjeta za Domovinu”

Dragi čitatelji,

radost nam je prenijeti informaciju da se ovog četvrtka u crkvi sv. Josipa inicijativa “Pokloni se Kristu da Domovina bude Kristova” povezuje s inicijativom “Marijanski zavjet za Domovinu”.

Naime svakog četvrtka do Uskrsnog trodnevlja u 20.00h članovi Marijanskog zavjeta će pred izloženim Presvetim sakramentom moliti Krunicu za Domovinu (ukolilo bi se klanjanje zbog nedostatnog broja dežurnih završilo u 19.30 Krunica se svejedno moli).

Udruženi u Kristu još smo snažniji! U nastavku prenosimo najavu Bratovštine Marijanskog zavjeta:

Dragi branitelji i mladi, dragi i poštovani svi,

u organizaciji Marijanskog zavjeta za Domovinu svaki četvrtak branitelji i mladi mole krunicu za Domovinu u više gradova u Hrvatskoj – u Zagrebu, Rijeci, Senju.
Od ovog četvrtka 25.1.2018. pokrećemo molitvu i u Dubrovniku, u crkvi sv. Josipa svakog četvrtka u 20h, nakon klanjanja (koje se održava u sklopu molitvene inicijative “Pokloni se Kristu da Domovina bude Kristova”).
Pozivamo da nam se pridružite i molimo da širite dalje ovu obavijest, pozovite svoje župljane, članove svojih molitvenih zajednica, svojih obitelji da nam se pridruže i pozovu druge.
Više možete pročitati na linku:

http://www.marijanskizavjet.hr/blog/2018/01/11/molitva-krunice-za-domovinu-cetvrtkom-navecer/

 

“Molitva Gospi za Domovinu nam jedinu.

Odustati ne smijemo, umoriti se ne smijemo, radi mrtvih i živih.
Dođite svi, malo mira i poniznosti uz molitvu, svakome od nas treba.
Molim Vas pozovite sve suborce.

Duh Božji nas može ujediniti, osnažiti, ohrabriti, obodriti, put nam pokazati, i nove lidere providjeti, od neprijatelja obraniti.

S Gospinim zagovorom, i Božjom milošću, Vidimo se na molitvi!

Djevice prečista, zagovaraj i čuvaj svoje branitelje i Domovinu nam, kako si nas i u ratu zagovarala!

Vidimo se!
Krunica će se održavati svaki četvrtak u 20 sati.”

P. Ivan Ike Mandurić

Sve koji ne mogu doći u crkvu sv. Josipa, pozivamo da također mole ondje gdje jesu – da budemo duhom zajedno u molitvi za Domovinu i jedni za druge, da potaknemo jedni druge na molitvu za Domovinu.
Svi smo mi Domovina, bez nas neće biti ni Domovine.
Hrvatska bez Hrvata ne može, kao ni Hrvati bez Hrvatske.
Molimo na Gospine želje i nakane, jer ona kao Majka koju nam je Krist ostavio, Majka naša, Majka Crkve i Kraljica Hrvata, najbolje zna što nam je potrebno, da nas zagovara kod Boga.
Trajna molitva znači moliti svaki dan, a osobito onda kad smo svi zajedno. Zato se sjetimo ovih nakana i u našim osobnim i zajedničkim molitvama, da Bog koji se rodio kao čovjek radi nas grešnih ljudi, promijeni naša srca, kako bismo svojim primjerom svjedočili da Njemu pripadamo – mi, naša Domovina i cijeli svijet.