Od Dubrovnika do Marije Bistrice s Milosrdnim Isusom

Spomendan našeg dragog sv. Ivana Pavla II., zaštitnika „Karmela Božjeg Milosrđa“, proslavili smo 22. listopada 2016. u slavlju 3. nacionalnog susreta štovatelja Božjega milosrđa održanog u svetištu Majke Božje Bistričke. Svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio je mons. Mijo Gorski, pomoćni zagrebački biskup, a koje je okupilo oko šest tisuća hodočasnika iz svih krajeva domovine, pridružila se i naša skupina iz Dubrovnika. Nakon misnog slavlja hodočasnici su imali priliku iskazati štovanje relikvijama sv. Ivana Pavla II. i sv. Faustine. U poslijepodnevnim satima slijedio je križni put na suncem obasjanoj bistričkoj kalvariji, temeljen na ulomcima iz Dnevnika sv. Faustine. U 15 sati procesija se s Kalvarije uputila prema bazilici i svečano ušla kroz Vrata milosrđa, a naša Zajednica sudjelovala je u predmoljenju krunice Božjeg milosrđa.

Radost susreta sa Milosrdnim Isusom i Njegovom Majkom te sa sv. Ivanom Pavlom II. i sv. Faustinom po prisutnosti njihovih relikvija, umožila se i u dijeljenju s karmelskim prijateljima iz Zagreba. Nakon završenog zajedničkog programa nacionalnog susreta, mi smo nastavili susret katehezom i međusobnom podrškom.

Sveti Ivane Pavle II., moli za nas da iskrom Milosrđa zapaljenom u našim srcima znamo obasjati i svakodnevicu života, da nam bude na pomoć da sve više, kako si znao govoriti mladima, „budemo sveti i zapalimo svijet“!