„Iskra Milosrđa“ zapaljena i u Dubrovniku

Međunarodna molitvena inicijativa „Iskra Milosrđa“ održana je u srijedu, 28. rujna, ispred crkve sv. Vlaha i na Stradunu, a u organizaciji Karmela Božjeg Milosrđa. Okupljenim vjernicima u molitvi, među kojima je bilo i nekoliko turista, pridružili su i članovi molitvene zajednice Effatha.

Inicijativa je započela plesom i dijeljenjem papirića s molitvom ispred crkve sv. Vlaha gdje su organizatori navijestili okupljenima Božje Milosrđe. „Ovdje smo zato da posvjedočimo kako je onaj koji nas je stvorio, naš Bog, prije svega ljubav, i kako je ta ljubav veća od svih grijeha. Koliko god bile velike gluposti i promašaji koje mi u životu napravimo, koliko god smo sami sebi neprihvatljivi, njemu smo uvijek prihvatljivi i uvijek nas čeka raširenih ruku. On je milosrdan, on je na sebe uzeo naše grijehe da bi nam dao čistoću, ljubav i radost.“ Članovi pustinjačko misionarske zajednice Karmela Božje Milosrđa napomenuli su još kako trebamo otvoriti srce milosrdnom Isusu jer nas on uvijek prihvaća.

Stijepo Gleđ Markos također se priključio molitvi i počastio okupljene vjernike prekrasnom solo izvedbom pjesme „Ljubav to si ti“.

Nakon molitve ispred crkve sv. Vlaha okupljeni su se također u molitvi zaputili preko Straduna do Pila gdje je svima podijeljen Božji blagoslov.

Ova inicijativa službeno se održala još u sljedećim hrvatskim gradovima: Puli (Trg Portarata), u Splitu (na dvije lokacije: Sustipan te pred Klinikom za ženske bolesti i porode u okviru inicijative „40 dana za život”), Solinu (pred crkvom Gospe od Otoka) i u Zagrebu (Kamenita vrata).

Nikša Sentić (preuzeto sa: www.dubrovacka-biskupija.hr)