Foto i video izvještaj sa srpanjske evangelizacije u Dubrovniku

Kako smo već pisali u okviru izvještaja s Karmelskoga ljeta u srpnju, 14. srpnja 2016. održana je evangelizacijsko – molitvena večer u Dubrovniku pod nazivom „BLAGOSLOVLJEN(I) MILOSRDNI“ za koju su  sudionici „Karmelskoga ljeta“ uvježbali pjevanje himne ovogodišnjeg Svjetskog dana mladih u Krakowu uz pokrete. Pjesma uz koreografiju izvedena je na ulicama te pred crkvom sv. Ignacija u Dubrovniku. Pritom su se dijelili letci s likom Milosrdnog Isusa i objašnjenjem molitve krunice Božjeg Milosrđa na hrvatskom i engleskom jeziku te su svi pozvani na molitvu klanjanja u crkvi. Uz to je i putem razglasa ukratko na tri jezika objašnjena srž poruke o Božjoj milosrdnoj ljubavi. Klanjanje u isusovačkoj crkvi potrajalo je do ponoći, imalo je također višejezično obilježje te je, uz namjernike koji su se dulje zadržali, privuklo i dosta znatiželjnika koji su barem na kratko doživjeli molitveno ozračje onih koji su prignuli koljena pred Milosrdnim Isusom. Pri povratku iz Dubrovnika na brodu prema Koločepu također je izvedena pjesma s koreografijom uz dijeljenje letaka i kratki navještaj.

Kako smo nakon “Karmelskog ljeta” žurili u Poljsku na Svjetski dan mladih i imali dosta drugih događaja uspjeli smo tek sada sakupiti fotografije s raznih mobitela i fotića od pripreme i samoga događaja, kao i mali video zapis. Vjerujemo da će svima koji ste sudjelovali i koji nas pratite putem Interneta biti drago oživjeti u duši taj milosni događaj i pomoći nam zahvaliti Isusu na njemu 🙂

Ovaj evangelizacijski pothvat podržao je molitveni tim mladih zajednice „Effata“ koju u Dubrovniku vodi don Marin Lučić i kojima još jednom zahvaljujemo!

 

Klikni za video zapis pjesme “Blagoslovljeni Milosrdni” s koreografijom pred crkvom sv. Ignacija u Dubrovniku.